Blogiarkisto

perjantai 9. joulukuuta 2016

Karkuteille


365 Dreamdays osaa kertoa, että tänään on enää 27 päivää lähtöön! Ihan huikeaa! Kuumottelisi jo kovasti hakea rinkka vintiltä ja aloittaa pakkailuja. Aika on hujahtanut vauhdilla, päivät ovat kiireisiä ja joulu kolkuttelee jo ovella. Pää ei ole oikein meinannut pysyä edes perässä, mutta pian saa hengähtää. Välillä on kuunneltava omaa kehoa ja juuri nyt tuntuu siltä, että meidän tuleva kolmen kuukauden reissu tulee juuri oikeaan aikaan.

Ensi vuosi on muutenkin erilainen. Päätökset ovat vaatineet rohkeutta ja välillä olen miettinyt, olenko ihan hullu, kun heittäydyn näin pois oravanpyörästä. Vaikeinta on juurikin se päätös siitä, että heittäytyy pois omalta mukavuusalueelta ja uskaltaa ottaa askeleen eteenpäin kohti unelmia. Ihan oman hyvinvoinninkin vuoksi. Onneksi kuitenkin oma selustakin on turvattu, jos kaikki ei sujukaan ihan suunnitelmien mukaan - aina on mahdollisuus palata tähän "tuttuun ja turvalliseen" arkeen sitten vuonna 2018. Mutta sitä ennen elän vuoden täysin itseäni varten - niinhän sen elämän kuuluisi mennä.



Tarkoituksena on tosiaan olla kolme kuukautta Aasiassa. Lähdemme reissuun 5.1. Ensimmäiseksi otamme suunnaksi Hong Kongin, jossa vietämme neljä päivää. Olemme etukäteen varanneet pienestä hostellista meille huoneen (25e/yö.. jos joku osaa vinkata halvemmasta majoituksesta, otetaan mielellään vinkkejä vastaan). Hengähdetään hetki Hong Kongissa, jonka jälkeen lennetään Thaimaan Chiang maihin. Chiang maissa on tarkoituksena olla määrittämätön aika. Ajattelimme irrottautua arjesta ja stressistä oikein kunnolla, ja osallistumme retriittiin muutamiksi päiviksi. Tarkoituksena on myös hakea Kiinan suurlähetystöstä viisumia, joten voipi olla, että Chiang maissa viehähtää tovi jos toinenkin. Sen jälkeen ei ole sen tarkempaa tietoa, mihin matkamme Thaimaassa jatkuu. Luultavasti enimmäkseen reissataan pohjoisessa, Bangkokiin on myös päästävä. Palmun alle olisi myös mukava kömpiä paistattelemaan päivää.



Thaimaasta matka jatkuu rajan yli Kambodzaan. Toinen puoliskoni on reissannut siellä taannoin kuukauden ajan itsekseen, joten ainakin mulla on hyvä matkaopas. :) Muutamia paikkoja ollaan jo etukäteen mietitty, mutta oikeastaan tämänkin suhteen kaikki on auki. Mun mielestä on ihanaa, kun ei tarvitse tehdä tarkkoja suunnitelmia etukäteen, vaan menee just niin, mikä tuntuu hyvältä.

Kambodzan jälkeen jatketaan meille molemmille uuteen maahan, eli Vietnamiin. Siellä on tarkoitus reissata noin kuukauden ajan. Hieman houkuttelisi ostaa tai vuokrata skootteri, millä voisimme taittaa matkaa. Vietnamissa matkaamme kohti pohjoista, jossa ylitämme rajan Etelä-Kiinaan. Emme ole koskaan olleet Kiinassa, jotenkin ajatus siitä kuumottelee kovasti, mutta hyvällä tavalla. Luulen, että kierrellään ainakin Yunnanin aluetta. Alunperinhän meidän oli tarkoituksena heti tammikuussa ottaa Kiina suunnaksi, mutta hitsi vie, sillähän on ihan talvi silloin. Eli kevättä ja kesää kohden mennään!

Erityisesti meidän reissulta odotan sitä, että saa vain olla. Hengähtää. Olla tuon toisen kanssa ja ihmetellä maailmaa. Astua pois omalta mukavuusalueelta ja sanoa heipat oravanpyörälle. Syödä hyvin, ajella skootterilla pitkin kuoppaisia hiekkateitä ja seurata vierestä muiden kansojen arkea. Aasia, olen valmis - olen odottanut sinua. Välillä on hyvä mennä karkuteille.

Ppsst. Kuvat vain kuvituskuvina Intiasta vuodelta 2014.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti