Blogiarkisto

sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Kuulumisia



Johonkin se aika vain on hujahtanut! Ensimmäinen reissukuukausi alkaa olla meinaan piakkoin pulkassa. Ollaan nähty ja koettu kaikenlaista - siitäkin huolimatta, etten ole ollut kovin aktiivinen blogin parissa. Syykin on ihan vain siinä, että wifi yhteydet ovat olleet surkeita. Tälläkin hetkellä naputtelen tätä postausta meidän Kampotin vakkaripaikassa. Oli pakko tilata vielä yhdet Angkor bisset, jotta kehdataan istuskella tässä Chim'sin terassilla.



Thaimaassa tosiaan suunnitelmiin tuli muutos ja matkustettiin bussissa 12 tuntia Bangkokiin. Oltiin tosi tyytyväisiä päätökseemme, vaikka sainkin matkan aikana jonkun kummallisen kohtauksen. Olin pyörtyä, koko bussi pyöri silmissä. Luulin että mennään pitkin vuoristojen serpentiiniteitä, vaikka mentiinkin suoraan. Seuraavaksi koko kroppaa alkoi kouristaa, olin kylmännihkeä ja tärisin sekä voin pahoin. Kädet menivät ihan kummalliseen asentoon, siten, ettei niitä voinut käyttää. Varpaat koukistivat sisäänpäin ja vatsaa kramppasi. Hrrr. Onneksi mies oli tukena, yksinään olisin mennyt vielä pahempaan paniikkiin! Noh, kaikesta huolimatta tästäkin selvittiin ja aamuyöstä saavuttiin Thaimaan pääkaupunkiin, Bangkokiin.



Ollaan oltu Bangkokissa lähes viikon ajan v. 2012, joten päätettiin tällä kertaa vain pysähtyä yhdeksi yöksi tuohon suurkaupunkiin. Seuraavana päivänä jatkettiinkin matkaa jo Koh Changille. Haluttiin kovasti saarelle, mutta ainakaan Lonely beach ei ollut meitä varten. Viihdyttiin mestoilla kaksi yötä ja sen jälkeen päätettiin jo jatkaa reissua eteenpäin kohti Kambodzaa.



Ja täällä nyt ollaan! Ollaan oltu täällä reilu viikon ajan ja meikäläinen ainakin fiilistelee tämän maan meininkejä. Rajan ylitys meinasi vähän kuumotella, mutta siitäkin selvittiin meidän suomalaisporukan kanssa. :D Muut jatkoivat matkaa rajalta samantien Sihanoukvilleen, mutta me jäätiin Koh kongiin kahdeksi yöksi. Koh kongilla ajeltiin mopolla, lököteltiin riippareissa ja otettiin iisisti. Tykkäsin Koh kongin "pienen kylän" meiningistä.



Koh kongilta jatkettiin matkaa Sihanoukvilleen aka "Sikavilleen." Yövyttiin Otres rannan kylillä, mitä voin suositella, jos tykkää rauhallisesta menosta. Oltiin Sihanoukvillessä kiinalaisen uuden vuoden aikoihin, mikä osaltaan myös vaikutti paikan hintoihin sekä siihen, että majoitukset oli täyteen buukattuja. Meillä ei ollut mitään varattuna etukäteen, mutta lopulta löysimme kyliltä mukavan bungalow huoneen, jonka terassille ripustimme oman riipparin. Sihanoukvillessä tulin uudestaan kipeäksi (39 kuumetta, kamalat lihas - ja nivelsäryt sekä vatsa sekaisin), jonka vuoksi meidän reissu hieman vielä piteni.



Nyt kaikki on kuitenkin paremmin kuin hyvin. Ollaan viidettä yötä Kampotissa, mukavan kokoisessa kaupungissa Etelä-Kambodzassa. Voisin jäädä tänne vielä pidemmäksikin aikaa. Kaupungin läpi kulkee joki, jonka varteen on rakennettu rentoja bungaloweja. Yövyttiin sellaisessa kolme yötä ja nyt majoitumme keskustassa. Päivät ovat menneet rennosti. Olemme ajaneet Bokor hillille, syöneet hyvin, käyneet veneretkellä ja vuokranneet kajakin elämämme ensimmäistä kertaa.



Ehdottomasti paras juttu kuitenkin oli, kun löysimme itsellemme mopon keskellä Kampotin keskustaa. Olimme Sihanoukvillessä melkein jo epätoivoisesti yrittäneet saada omaa motskaria ja oltiin jo varmoja, ettei hommasta tule yhtään mitään... Kunnes mies bongasi suppailupuljun edestä Honda Win 110cc mopon ON SALE kyltti päällä.



Ja tässä sitä ollaan! Meillä on nyt oma mopo, hänen nimensä on Gekko. Gekon on tarkoituksena huomenna kuljettaa meidät Kambodzan pääkaupunkiin Phnom Penhiin. Sieltä matka jatkuu pärrällä takaisin Etelä-Kambodzaan ja siitä rajan yli Vietnamiin. Gekko on meidän matkakaverina aina etelä-Vietnamista pohjoiseen, jonka jälkeen pistetään Gekko myyntiin seuraaville reissareille joko Hanoissa tai Sa passa. Odotetaan mielenkiinnolla mitä kaikkea on tuloillaan; meidän Gekosta hajosi heti seuraavana päivänä ostosta kaasuvaijeri ja seuraavana yönä valot. Aja siinä nyt sitten pilkkopimeässä, kun meidän tiellä ei ole edes valoja. :D mutta selvittiin! Mopon huolto on täällä erittäin halpaa ja huoltamoita riittää kyllä jokaiselle sormelle.



Semmoista! Toivotaan, että tästä eteenpäin nettiyhteydet olisi hieman näppärempiä, niin tulisi tästä blogin päivittelystäkin jotain. ;) Aion vielä kirjoitella yksityiskohtaisempiakin postauksia paikoista, joissa olemme vierailleet. Mopon ostamisesta ja rajan ylityksestä tulee myös oma postauksensa, mutta vasta sitten, kun ollaan itsekin aiheesta vielä hieman viisaampia. ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti