Blogiarkisto

lauantai 21. tammikuuta 2017

Mae sariang



Iltaa! Tai päivää, eikös Suomessa ole iltapäivä?

Köllöttelen täällä suihkunraikkaana meidän pehmeässä (!) sängyssä Mae Sariangissa. Saavuttiin tänne eilen neljän tunnin ajomatkan jälkeen. Matka vaati kolme pahoinvoinnin estotablettia, mutta selvisin reissusta hienosti! Mä aina vähän jänskään etukäteen kaahailua tuolla vuoristojen serpentiiniteitä pitkin..

 Jos Mae hong son oli hiljainen kaupunki, niin tässä kylässä aika vasta onkin pysähtynyt. Otettiin todella mukava huone 700 bathilla (n. 18-19e) Riverbank guest houselta. Meillä on oma parveke suoraan joelle päin. Huone on viihtyisä ja ollaankin vietetty täällä tyytyväisinä useampikin tunti. Omalla parvekkeella kylmä limu maistuu aina paremmalta. :) Guest houselta sai lainata polkupyöriä, joten käytiin hieman polkemassa kylää ympäri. Tuo 700 bathia ei loppupeleissä ollut yhtään huonompi diili, kun ennen tätä huonetta käytiin katsomassa muutamia huoneita hintaan 300-450 bathia (8-11e).. Yksi oli pieni luola, mikä haisi perunakellarilta (hometta). Toinen oli hyvinkin kolkko ja suttuinen.. Kolmas huone meinattiin ottaa jo, vaikka sängyt olivat kivikovat (perus) ja huoneet aika nuhjuiset.. kunnes huomattiin, että toinen sängyistä kuhisi ötököitä, ikkunoissa oli isoja sirkkoja tai muita kammotuksia ja huoneen verhot, mitä ei oltu pesty aikoihin, kuhisivat nekin elämää ja osaltaan roikkuivat toisen sängyn päällä. Me ollaan totuttu monenlaisiinkin murjuihin, mutta 300-450 bathia (8-11e) on aika paljon tuon tasoisesta. Tämän hetkiseen guest houseen kuuluu ilmaisen pyörälainan lisäksi ilmastointi, lämmin vesi, pehmeä ja puhdas sänky, oma parveke sekä ilmaiset kahvit ja teet. Lisäksi miljöö on todella viihtyisä. Mielummin siis hieman kalliimpi majoitus kylässä, jossa ei tapahdu mitään, kuin yöpyminen kammottavassa luolassa, jossa ei todellakaan halua hengata vain huvikseen. :D Summasummarum - ollaan todella tyytyväisiä päätökseemme!



Huomenna meidän olisi tarkoituksena jatkaa taas matkaa. Alunperinhän ideana oli Mae sariangin jälkeen matkustaa Mae Sotiin yhdeksi tai kahdeksi yöksi ja sen jälkeen Sukhothaihin. Tänään sitten yritettiin hommata bussilippuja, mutta ilmeisesti täältä ei edes pääse Mae sotiin, tai sitten kukaan ei osannut kertoa meille, että miten se tapahtuu. :D joku tosin mainitsi jonkun punaisen auton, mutta ei meillä ollut mitään hajua, mistä semmoset edes löytyy. Liekö ollut sitten semmoinen avonainen auto, millä olisi aika hurjaa kaahailla neljä tuntia. :D no ei siinä mitään, vaikka oltais päästy Mae sotiin, niin kukaan ei osannut sanoa, pääseekö sieltä sitten Sukhothaihin. Meille tarjottiin vain vaihtoehtona palata takaisin Chiang maihin (mistä meidän matka Thaimaassa alkoi) ja sieltä sitten Sukhothaihin. Tämän ajatuksen torppasin samantien, en halua mennä edes takaisin samaa reittiä. Ostettiin sitten pähkäilyn jälkeen liput Bangkokiin, vaikka alunperin ajateltiin, että jätetään se tällä kertaa kokonaan välistä. Huomenna klo 16 lähtee siis yöbussi Mae Sariangista Bangkokiin, semmoset 12 tuntia ajellaan pitkin Thaimaata. No, tulipa käytyä muutamissa ei-niin-turistikylissä ja - kaupungeissa. :D Ihania paikkojahan nämä olivat. Suosittelen Pohjois-Thaimaata lämpimästi kaikille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti